DC – Unlocker Client v1.00.0890

DC Unlocker Client v1.00.0890DC – Unlocker Client v1.00.0890

Oni koji uz svoje prijenosnike koriste USB 3G modeme, sigurno će zanimati vijest da je izašla nova verzija popularnog DC – Unlocker Clienta, zgodnog utilitija koji će vam omogućiti da svojim USB 3G modemima podarite mogućnost i glasovne komunikacije.

DC – Unlocker Client podržava veliki broj modema, a mi smo glasovnu komunikaciju testirali na, u Hrvatskoj vrlo raširenom, Huawei E1752 3G modemu koji se nalazi u prodaji kod jednog našeg telekom providera.

Trenutno, DC – Unlocker Client u ovoj novoj verziji je privremeno besplatan, i biti će tako još par dana, stoga požurite. Login podaci za server i free korištenje su:

Username: newhuawei
Password: freetest

Huawei E1752 3G USB modem kojeg smo testirali prethodno je unlockan za što treba platiti, i flashali sa novim firmware-om inačice 11.126.13.00.00, (prethodno je bila inačica 11.126.7.00.26), a zatim je omogućen voice feature, što ukratko znači da kada u vaš Huawei ubacite SIM karticu jednog od naših telekom providera koji nudi 1 GB ili više internet prometa, nećete biti uskraćeni za voice mogućnosti, dok je vaš SIM u USB modemu.

Poziv možete primiti i uputiti, koristeći program Mobile Partner, kojeg također možete skinuti na stranicama DC – Unlockera. Zvuk slušate na zvučniku vašeg prijenosnika, a mikrofon istog poslužiti će vam da razgovarate kao na vašem telefonu. Bez ikakvog podešavanja glasnoće ili audio miksera, na probnom prijenosiku (Asus UL80VT), zvuk sugovornika bio je čist i jasan, a jednako se tako čuo i na telefonu sugovornika (stari Apple iPhone 2.5G). U slučaju da se pojavi mikrofonija ili da čujete sami sebe, biti će potrebno podesiti mikrofonski nivo signala, jednako kao i nivo glasnoće zvučnika na vašem prijenosniku.

Nemojte zaboraviti da ste ovom preinakom izgubili garanciju na uređaj i podršku telekom operatora kod kojeg ste kupili USB modem. Prije bilo koje modifikacije, uvjerite se da je vaš USB modem podržan od strane DC – Unlocker Client programa i dobro proučite proceduru, koja ovdje nije opisana.

Ivan Držanić

 

Views: (2435)

Leave a Reply