Acer Aspire S5 Ultrabook

Acer Aspire S5 UltrabookAcer Aspire S5 Ultrabook

Značajke S5 su glatko, zaobljeno kučište sa “Onyx Black” finišem. Poklopac sa LCD ekranom i odmorište za dlan izrađeni su od legure aluminija i magnezija, kako bi ovaj laptop bio što tanji i čvršći.

Prvi SKU (skladišni broj) novog S5 je Aspire S5-391-9880. To je Acerov prvi Ultrabook koji ima “MagicFlip” I/O port panel smješten do desnog zgloba poklopca. Značajka ovog dizajna je da rub S5 izgleda vrlo tanak a pruža dovoljno prostora za važne portove. To je slično načinu na koji je Apple smjestio portove na orignial MacBook Air, davne 2008, samo još malo bolje. Kada zatrebate pristup portovima, jednostavno pritisnete MagicFlip tipku i otvara se zaobljeni panel i otkriva HDMI, USB 3.0 port i Thunderbolt port.

Unatoč kao britva tankom kućištu, Aspire S5 pokreće procesor 3. generacije, Intel Core i7-35i7U, ima 256GB SSD i već spomenuti Thunderbolt port. Thunderbolt port kombinira prijenos podataka velike brzine i prijenos videa visoke razlučljivosti po istom kabelu, što omogućuje tzv. daisy-chain povezivanje do šest Thunderbolt uređaja, poput tvrdih diskova, zaslona, kamera, baznih stanica ili čak vezu s drugim računalima.

Ostale značajke S5 su 13,3-inčni widescreen ekran s LED pozadinskim osvjetljenjem, ali za današnje doba s prilično niskom razlučljivosti ekrana od 1366×768 piksela. Naravno, uvijek možete spojiti Ultrabook Acer S5 na vanjski monitor, projektor ili HDTV preko HDMI kabela. Adapter HDMI na VGA kabel uključen je u distribucijski paket. S5 nudi podršku za trostruki neovisni zaslon, tako da prikaz slike može biti na više ekrana.

Acer obećava da će S5 imati dugi život baterije zahvaljujući “PowerSmart” bateriji koja pruža “do tri puta duži životni ciklus u odnosu na tradicionalne baterije (1000 prema 300 ciklusa).” Ono što će zanimati kupce je podatak da baterija unutar S5 treba ostati na barem 80 posto kapaciteta nakon 1000 ciklusa punjenja/pražnjenja, što u konačnici znači da će baterija trajati duže vremena. Govoreći o bateriji, Acerova “Hybrid Standby Technology” omogućuje do 15 dana u stand-by režimu odnosno do 6:30 sati neprekidnog rada.

Acer Aspire S5-391-9880 imati će MSRP (preporučenu cijenu) od $1,399.99 i biti će dostupan u zadnjem tjednu mjeseca lipnja 2012, putem Acerove web stranice i vodećih trgovaca diljem SAD-a.

Naslov originala / Original source title:
“Acer Introduces The Aspire S5 As The World’s Thinnest Ultrabook”
By Jerry Jackson, NotebookReview Editor, NotebookReview.
Prijevod: Ivan Držanić

 

Views: (2057)

Leave a Reply